100 Months to Change (100MTC) is een wereldwijd transformatieplatform gericht op het versneld realiseren van de klimaatdoelen op een vernieuwende wijze. Door de pakkende en urgente boodschap laten we zien dat de klimaatdoelen van 2030 steeds dichterbij komen. Op 1 september 2021, toen het wereldwijde platform 100 Months to Change werd gelanceerd, hadden we nog 100 maanden om de klimaatdoelen te halen. De tijd tikt door. We hebben alle professionals nodig om organisaties te helpen versneld te transformeren. Wij hebben als missie: 1 miljoen professionals en toekomstig professionals te inspireren en te versterken in hun klimaatwerk. Doe jij mee?

Gebruik de communicatie-toolkit om de missie en het verhaal te delen! Het aantal maanden die we nog hebben om de klimaatdoelen te halen, helpen je om de urgentie van klimaatwerk te benadrukken. Zo vergroten we samen het gevoel van nut en noodzaak om van de klimaatopgave echt werk te maken.

Bekijk de communicatie-toolkit.

Tijdens de 100MTC Movietime Beyond Zero krijg je de unieke kans om de inspirerende filmdocumentaire Beyond Zero te bekijken. Na het zien deze film gaan experts van 100MTC in gesprek met aanwezigen over de lessen uit de film, van andere klimaatpioniers en uit het netwerk van het 100 Months to Change platform. Je ontvangt ook nog het boek Klimaatwerkers én krijgt 12 maanden toegang tot het platform 100MTC: vol met nog meer inspiratie en een krachtig netwerk van organisaties en experts! Deze unieke filmbeleving is dit jaar enkele malen te ervaren op meerdere plekken in het land.

Omniversum

Op 14 juni is de de 100MTC Movietime bij het Museon - Omniversum in Den Haag; het museum van de duurzame ontwikkeling! Na het zien van Beyond Zero is het mogelijk om een rondleiding door de nieuw te openen Expo te volgen: een unieke beleving voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame samenleving!

Beyond Zero

De awardwinning filmdocumentaire Beyond Zero vertelt het verhaal van klimaatpionier Interface dat van een zeer vervuilend productiebedrijf is getransformeerd naar een bedrijf dat nu klimaatpositief is. Dit onopvallend internationaal opererend productiebedrijf begon 25 jaar geleden met een opvallende klimaatmissie en slaagde erin te transformeren van vervuilend beursgenoteerd bedrijf naar een klimaatpositief bedrijf. Dit verhaal biedt elke professional inspiratie om een bijdrage te leveren aan het klimaatvraagstuk. Het geeft hoop dat het mogelijk is om de klimaatdoelen te realiseren en motiveert tot het nemen van extra klimaatstappen.

Klimaatwerkers

Iedereen ontvangt na afloop het boek Klimaatwerkers. Dit boek laat zien dat je geen CEO of klimaatactivist hoeft te zijn om ook op jouw werk een positieve impact te hebben op het klimaat. Dankzij inspirerende voorbeelden uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs en aan de hand van een tienstappenplan met praktische tips kun je direct aan de slag in jouw organisatie.

De 100MTC Experience helpt professionals met het nemen van klimaatstappen in hun organisatie. Deze Experience start je met een intake met een van de experts van het platform 100MTC. Je installeert (net bij als Interface en andere klimaatpioniers) een krachtteam waarmee jullie met daadkracht klimaatambities gaan formuleren. We richten samen de Experience verder in en hosten deze in de organisatie. Dit houdt in dat we onder andere de inspirerende documentairefilm Beyond Zero gaan bekijken. De lessen van Interface zijn een bron van inspiratie voor jouw krachtteam en organisatie!

Na afloop maken we gebruik van de collectieve wijsheid van de professionals uit de organisatie. We verzamelen door middel van een datatool de inspiratie, concrete ideeën en stappen van iedereen die bij de 100MTC Experience aanwezig was. We halen in twee korte maar krachtige rondes anoniem de informatie op onder de deelnemers. Een schat aan informatie die het krachtteam en de organisatie helpt om te kunnen versnellen in het klimaatwerk.

In het kort:
 • Intake en planning
 • Krachtteam installeren
 • Experience gezamenlijk inrichten en uitvoeren:
  Draaiboek
  Kernboodschappen en communicatie
  Filmvertoning Beyond Zero
  100MTC expertgesprek
  Inzet datatool
 • Krachtteam close-out o.b.v. reflectienotitie met data-analyse en eerste concrete stappen voor vervolg
Dit programma biedt tot de 85e maand toegang tot de community-events, de 100MTC experts en de verdieping van Theory of Transformation.

Contact en Experience boeken

Heb je vragen over de Experience of wil je er een organiseren? Mail dan naar contact@100monthstochange.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op. We vragen je om daarbij vooraf te vermelden wat je graag zou willen doen en wat je ermee zou willen bereiken.